Община Ловеч приключи проект Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги

...
Община Ловеч приключи проект Подкрепа за деинституционализация на социалните услуги
Коментари Харесай

Община Ловеч с нова социална услуга

Община Ловеч завърши план „ Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания в гр. Ловеч “ по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020. В рамките на плана е построена, оборудвана и обзаведена главната материално-техническа база, в която ще се дава нова обществена услуга - „ Център за грижа за лица с психологични разстройства “. Обектът е с издадено Разрешение за прилагане от 28.07.2021 година

На 18 август обектът бе посетен от кмета Корнелия Маринова, зам.- кметовете Цветан Георгиев и Венцислав Христов, като и от Валерия Баръмова, шеф отдел " Здравеопазване, обществени и юношески действия и спорт ".

За осъществяване активността на новата услуга Община Ловеч приготвя планово предложение „ Нова дълготрайна грижа за възрастни и хора с увреждания в община Ловеч - Етап 2 - даване на нова услуга “ по ОПРЧР 2014-2020.



Планира се планът да започва с подготвителни действия в границите на шест месеца, които ще включват: асортимент и назначение на персонал; правене на вътрешни правила за активността на услугата; подписване на контракти с реализатори и доставчици; доставка и монтаж на допълващо съоръжение и обзавеждане и пренасяне на потребителите. Потребителите на услугата ще бъдат изведени от профилираните институции и ДПБ, след направена оценка на потребностите и направен самостоятелен проект в границите на изпълнявания от АСП план „ Нова дълготрайна грижа за възрастните и хората с увреждания - Етап 1 “.

С фактическото пренасяне на потребителите ще започва активността на „ Центъра за грижа за лица с психологични разстройства “ за интервал от една година. Ще бъдат настанени 15 консуматори, на които ще се обезпечи 24-часова резидентна грижа, здравни грижи, лекуване и трудотерапия и поддръжка съобразена с самостоятелните потребности на всеки консуматор. По този метод ще им се обезпечи самостоятелен и заслужен живот в общността, обществено включване, обществени умения и опция да живеят в спокойна и близка до фамилната среда.

Още от ЛОВЕЧ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР