Община Левски с първо издание за дългосрочнамеждународна резиденция с изложби

...
Община Левски с първо издание за дългосрочнамеждународна резиденция с изложби
Коментари Харесай

Гости от японското посолство идват в Левски за международна изложба с пленер

Община Левски с първо издание за дългосрочнамеждународна резиденция с изложения и уъркшопипопроект на Фондация Аматерас.

Фондация „ Аматерас “, фондациятас задача за развиване на изкуството и слагане на България на очевидно място на международната културна картас създаване на междукултурен продан, работи от години и има дълготрайни обменни планове. Тенденцията е в бъдещия музей „ Георги Парцалев ” да бъде генерирана интернационална сбирка за Община Левски.

Международната изложбас пленер „ Нови хоризонти ” ще бъде откритав град Левски на 3 юлиот 19:00 ч. в изложбената зала на НЧ „ Георги Парцалев-1901 ”.



Артистите от България, Аржентина и Япония дойдоха в град Левски на 28 юни и до 4 юли ще имат благоприятни условия да се срещнат и с локални културни обичаи и традиции, обичай и кулинарно завещание вЛевски и селата Трънчовица и Градище.

Те ще могатда посетят локални забележителности катоДеветашкото плато, предпазена околност „ Тараклъка ”, Крушунските водопади, да покажат японско изкуство, уъркшопяпонска калиграфияиветрила с техника -СУМИ-Е.



В интернационалната галерия на Фондация „ Аматерас “ вземат участие: Летисия Бургос от Аржентина с хартиено изкуство и графика, Даниела Тодоровасинсталация на хартиено изкуство, Тодор Тодоров – със статуя, Петър Лазалов сгравюри, Какуко Ишии от Япония с хартиено изкуство и съоръжения, Ичиро Мацуос керамика, Маюми Цукуда стекстил и бамбук, Кенджи Сатосинсталации и графика – суми – е и Мегуми Сато.

От посолството наЯпония в Софияса удостоверили в Община Левски присъствиетог-н Такаюки Шинозава, консултант и зам. началник на задача и господин Кенто Мураки, културно аташе в японското посолствона откриването на интернационалната галерия „ НОВИ ХОРИЗОНТИ ” - Аржентина – Япония – България на 3 юли в град Левски.



На Петровден -29 юни интернационалната резиденция бешев село Трънчовица, вКултурно-информационен център„ Григор Вачков ”, за запознаване с бита и културните обичаи. В двора на католическата черква „ Св. Арахангел Михаил ”, гостите пробваха традиционнатахрана за обитаемото място и се срещнаха с кулинарното завещание.



Деца от школите към НЧ „ Георги Парцалев-1901 ” в град Левски ще вземат участие в представянето на българската шевица и българския грънчарски поминък в парка до Община Левски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР