Община Кюстендил настоява да има три паралелки за прием в

...
Община Кюстендил настоява да има три паралелки за прием в
Коментари Харесай

инж. Атанасов: ЕГ ще има три паралелки за прием, изучават всички предмети на първи чужд език

Община Кюстендил упорства да има три паралелки за банкет в Езикова гимназия „ Д-р Петър Берон “. Още през днешния ден ще изпратим писмо с гледище броят им да бъде непокътнат и мисля, че това ще се случи. Това, което сме настояли е третата паралелка да бъде с първи език - немски. Традиционно към този миг Езиковата паралелка приема с първи език – британски, нашето гледище е третата паралелка да бъде с немски език, заявикметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов на сесия на Общински съвет.
Той подочи,че ще упорства пред управлението на гимназията за повишение качеството на образование.
„ Ние като община имаме интерес да имаме мощни гимназии. Това значи, че хората ще си отглеждат децата най-малко до 12 клас в Кюстендил, а настрана от това можем да привличаме възпитаници, които да идват и да се образоват тук. Родители, които изберат да дойдат в някой град, поради положителното обучение на децата си, са родители с благоприятни условия, които могат да донесат добавена стойност в този град.
Поради тази причина съм изискал от шефа на ЕГ от новата образователна година всички предмети да се водят по първия непознат език. Ако паралелката е с британски всички предмети да се учат на британски, в случай че е с немски всички предмети да се учат по немски език. Така е по норматив, само че за жалост все още това не е по този начин. Смятам, че ние би трябвало да се съпоставяме с най-хубавите в страната, а не с тези, които ни заобикалят.
Вчера ме попитаха деца от гимназията с какво могат да са потребни, споделих им с съвършени резултати на Националното външно оценяване. Вярвам, че Езиковата гимназия има бъдеще и откровено имам вяра, че тя ще има три паралелки “, съобщи още по време на общинската сесия кметът инж. Огнян Атанасов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР