Община Кюстендил е със запорирани сметки от вторник следобед. Кметът

...
Община Кюстендил е със запорирани сметки от вторник следобед. Кметът
Коментари Харесай

Запор остави без заплати по Коледа 600 общински служители в Кюстендил

Община Кюстендил е със запорирани сметки от вторник следобяд. Кметът Петър Паунов изясни, че до това се стига поради дело за неизплатени към половин милион лв. на компания, направила възстановителни работи след наводняване от 2009г.

Това постанова прекъсване на всички заплащания, като общината може да се разполага единствено с парите по европроекти, разясни зам.-кметът по финансите Надя Каратова, представена от БНР.

Около 600 чиновници и работещи в общинските звена остават без заплата тъкмо в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. Всички приходи по локални налози и такси постъпват не по сметките на общината, а в банката по силата на изпълнителното произвеждане.

Кметът Петър Паунов отхвърли мнения, само че изрази вяра, че компанията, на която съгласно правосъдното решение общината дължи шестцифрена сума, ще прояви отговорност и съвет.

Строителното дружество осъди общината за към 320 хиляди лв. за действия по възобновяване вредите от придошлата р. Елешница при с. Сажданик през ноември 2009 година, както и към 170 хиляди лв. от лихви.

От общината разясняват, че това решение е юридически казус, тъй като компанията е направила действия по обекта, които не са и възлагани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР