Община Кюстендил е подготвила и ще предложи между първо и

...
Община Кюстендил е подготвила и ще предложи между първо и
Коментари Харесай

Община Кюстендил е подготвила и ще предложи между първо и второ четене в законопроекта за държавния бюджет да бъдат включени проекти на стойност 50 млн.

Община Кюстендил е подготвила и ще предложи сред първо и второ четене в проектозакона за държавния бюджет да бъдат включени планове на стойност 50 млн. лева, които да залегнат в финансовите разноски и да бъдат финансирани от страната. Това заяви кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов по време на сесия на Общински съвет.

„ Надявам се всички да влязат в финансовите разноски. Община Кюстендил има право на тези пари “, разяснява инж. Атанасов.

Проектите са за 28 обекта, като предпочитани са обектите с подготвени капиталови планове и влезнало в действие позволение за градеж.

„ Готови сме да стартираме да работим по тях незабавно, тъй като за 90% от нашите оферти имаме подготвени капиталови планове. Предстои на някои издаване на позволение за градеж, за други имаме влезнало в действие позволение за градеж. Останалите 10% сме разпределили в пари за планиране на водопроводи и други канализационни мрежи и уреди “, съобщи инж. Атанасов.

Един от огромните обекти, който е включен в тези оферти е планът за преустрояване и реорганизация на ХГ „ Владимир Димитров- Майстора “. Включени са и плановете за главен ремонт на постройката на Езикова Гимназия „ Д-р Петър Берон “, планиране и авторски контрол на обществени жилища за обществено слаби и малцинствени групи, възобновяване и реорганизация на зоопарк “Кюстендил “, планиране и авторски контрол на многофункционална Спортна зала, планиране и авторски контрол за главен ремонт на постройката на ОДК, главен ремонт на покрив и вътрешно преустрояване на общежитие „ Бор “.

Особено внимание се обръща върху водопреносната и канализационната мрежа на селата от община Кюстендил. Има заложени средства за планиране на тръбопровод и канализация за няколко села, които да послужат за следващи вложения.

„ Заложени са и средства за разработване на общоприет проект за организация на придвижването на Община Кюстендил “, уточни още инж. Атанасов.

„ Такъв проект по закон е трябвало да има от 2005 година, ние не вършим изключение, че сме нямали – има и други общини като нас, само че не е редно. Поради което уповавам се тези пари да бъдат заложени и този проект да бъде направен през 2024 година, което ще реши огромна част от транспортните проблеми, които пораждат, тъй като знаете, че нашият град е планиран и оразмеряван при напълно различен брой на колите, а не както до момента и е редно да го имаме “, посочи инж. Атанасов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР