Община Куклен започна строителните дейности по изграждането на детска площадка

...
Община Куклен започна строителните дейности по изграждането на детска площадка
Коментари Харесай

Община Куклен започна изграждането на детска площадка и игрище за футбол

Община Куклен стартира строителните действия по построяването на детска площадка и игрище за футбол на дребни порти. Това заяви кметът на общината Мария Белчева.

Проектите са извоювани от общината с финансиране от Местната инициативна група “Куклен - Асеновград “. Средствата и за двата плана са обезпечени от Програма за развиване на селските региони за интервала 2014-2020г., съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

Детската площадка ще бъде оборудвана с съвременни уреди, които дават отговор на европейските условия. Ще бъде сложена ударопоглъщаща настилка. Освен уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, на детските кътове ще има пейки и кошчета за боклуци за улеснение на придружителите. Площадката ще бъде построена в парка под постройката на общината и действително ще усили размера на в този момент съществуващия детски ъгъл. Общата ѝ повърхност е 240 кв.метра, като повърхността ще е от тартанова настилка (гумирана), осигуряваща безвредни условия за игра. За облагородяване на зоната е планувано и монтиране на стълбове с осветителни тела. 

Вторият план “Изграждане на игрище за футбол на дребни порти “ ще бъд в рамките на землището на градския стадион. Игрището ще е с размери 17 м на 36 м и ще е разчертано за футбол, като повърхността ще е с изкуствена трева. Ще бъдат инсталирани две футболни порти с мрежа. В региона също ще бъдат инсталирани стълбове с осветителни тела.

Основната цел и на двата плана е възстановяване на изискванията на живот и основаване на оптимална витална среда, посредством вложения във всички типове дребни по мащаби инфраструктура, уточни кметът.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР