Община Куклен е с най-голям бюджет, на глава от населението

...
Община Куклен е с най-голям бюджет, на глава от населението
Коментари Харесай

Куклен с най-голям бюджет на човек! Резултатът - мизерия и разруха

Община Куклен е с максимален бюджет, на глава от популацията в пловдивска област, сподели информация на Plovdiv24.bg . Управляваната от кметът Мария Белчева, в коалиция с Движение за права и свободи, дребна община харчи 7 743 185 лв., при население 5 474 души, или н пъкъл 1 400 лв. на човек . За съпоставяне, Пловдив е с бюджет 323 797 323 лв., при население от 345 213 индивида, което значи 934 лв. на човек.

Излиза, че община Куклен харчи на глава от популацията 50% повече от колкото Пловдив . Какви са обаче резултатите? Те са плачевни, съгласно локалните поданици и обстоятелствата!

Куклен тъне в бедност, нечистотия и съсипия. Това е резултатът от приключващото ръководство на Мария Белчева и Движение за права и свободи.

Нека обаче не бъдем голословни и подкрепим думите си с обстоятелства. В Куклен подвигнаха такса боклук, само че вместо услугата да се усъвършенства, градът тъне в отпадъци поради трагичното сметоизвозване. Падне ли сняг, хората викат неволята, тъй като общината на практика е абдикирала от зимната поддръжка на пътища и улици, макар, че за това се харчат на хартия големи средства. За сметка на това, дребната общинска администрация, си купи джип и автомобил за " потребностите си ".

Единственият коректив на локалната власт, в лицето на Белчева и Движение за права и свободи, бе ръководителят на общинския съвет Пламен Гошев, който се опитваше да стопира злоупотребите и неефективното харчене на общински средства в Куклен, по тази причина неотдавна Белчева и Движение за права и свободи, с поддръжката на ДОСТ, му спретнаха прелом в общинския съвет, с цел да няма кой да пречи на схемите им!

Заместник-кмет на Куклен с сектор " Чистота и околна среда, Общинска благосъстоятелност и Спорт " е Тунджай Наимов, изтъкнат кадър на Движение за права и свободи. Същият бе изловен в позорна обстановка от фотографите на Plovdiv24.bg, паркирал на инвалидно място джипа си. 

Същият се опита да закупи с общински средства незаконно скъпа техника, само че след разкритията на Plovdiv24.bg , процедурата бе прекъсната.

Движение за права и свободи обаче не са единствените, които " ловко " харчат парите на кукленци. Общинската администрация даде пари отпуснати от държавното управление, на скандалната " Тракия–РМ ", в " социална поръчка ", която от Plovdiv24.bg разкрихме от кой ще бъде извоювана, доста преди да бъдат оповестени резултатите.

Състоянието на уличната мрежа в Куклен е трагично. Дори основната улица на града е като след бомбардировка. Положението е толкоз трагично, че в отчаянието си жителите на Куклен заплашиха, че ще засадят рози в дупките по улиците. Белчева не се трогна от апелите, отхвърли наличните пари да се оправят улици в Куклен и дребните обитаеми места, както настояваше Пламен Гошев и спретна супер безценен ремонт на стълбите в парка, макар, че за целия парк от дълго време е планувана цялостна реорганизация по европроект.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР