Община Котел в качеството си на бенефициент по проект №

...
Община Котел в качеството си на бенефициент по проект №
Коментари Харесай

Набират желаещи за здравно-социалната услуга „Грижа в дома за възрастни хора и лица с увреждания”

Община Котел в качеството си на бенефициент по план № BG05SFPR002-2.001-0074 „ Грижа в дома в община Котел “, финансиран по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027, Процедура BG05SFPR002-2.001 – Грижа в дома, афишира набиране на документи от претенденти за консуматори да употребяват интегрирана здравно-социална услуга „ Грижа в дома за възрастни хора и лица с увреждания ”, която ще се дава от мобилен екип експерти.

Право да аплайват имат хора с увреждания; възрастни хора в неспособност от самообслужване.

Интегрираната здравно-социална услуга „ Грижа в дома за възрастни хора и лица с увреждания ” ще се дава за период от 12 месеца.

Интегрираната здравно-социална услуга „ Грижа в дома за възрастни хора и лица с увреждания ” ще се дава в дома на потребителя от мобилен екип експерти, включващ здравни служащи: медицински сестри, рехабилитатор и домашни санитари, с дълготрайност и интензитет, избрани в самостоятелната оценка на потребителя.

Потребителите не дължат такса за получената интегрираната здравно-социална услуга „ Грижа в дома за възрастни хора и лица с увреждания ”.

Необходими документи за кандидатстване:

Заявление за кандидатстване /по образец/;;

Документ за идентичност /за справка/;

Документ за идентичност на законния представител /ако е приложимо/;

Експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК /копие/, протокол от ЛКК, настояща епикриза, етапна епикриза или различен медицински документ, доказващ, че претендентът е с ограничавания или в неспособност за самообслужване.

Място и период за подаване на документи:

Документите могат да се подават всеки работен ден от 8:30 ч. до 17:00 ч. в деловодството на Общинска администрация гр. Котел, пл. „ Възраждане ” 1 или в кметствата по обитаемоте места в период до 14.12.2022 година След показване на нужните документи, на всеки претендент за консуматор ще бъде изготвяна и самостоятелната обществена оценка на потребностите.

Срокът за подаване на документи е отворен за целия интервал на деяние на плана като оценка на потребностите ще се изготвя на всеки начинаещ претендент.

Образци на документи ще се получават в деловодството на Общинска администрация – гр. Котел, кметствата в обитаемоте места на Община Котел или в постройката на дирекция СХД. Обявата и образците на документи са оповестени и на интернет страницата на Община Котел –www.kotel.bg.ТУК

Списък с утвърдените и неодобрените претенденти ще бъде разгласен на Информационното табло в постройката на Общинска администрация, в кметствата в обитаемоте места на Община Котел и на електронната страница на Община Котел – до 5 работни дни след периода за банкет на документите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР