Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини – последно поколение,

...
Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини – последно поколение,
Коментари Харесай

Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини

Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини – последно потомство, с които към този момент разполага Общинското дружество „ Комунални действия и поддръжка на инфраструктурата “ в Казанлък.

Машините са с нова технология на мултифункционалност и са доста мобилни, което ги прави извънредно подобаващи за градска среда, даже и за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини.

Екологични и компактни, новите мотометачни машини са и доста икономични – харчат два пъти по-малко гориво и неведнъж по-добро качество на улично разчистване от досегашните.

Мотометачките са с повече четки, което дава опция за осъществяване на доста повече действия. Обсегът на четките е доста по-голям. Двете странични четки са комбинирани с трета с оптималната широчина на метене от близо 4 000 мм. Хидравлично системата за метене може да бъде премествана в лявата или дясната страна на метачната машина до 400 мм. Разполагат и с разнообразни водоструйки, с устройство за измиване и сметосъбиране, в това число на листа през есента. Резервоарите са от стомана, което ги прави годни за работа и с дезинфектанти на тротоари и улици (както се наложи през пандемичните две години). Контейнерите са разграничени на подобен за чиста вода и настрана – за сметосъбиране.

Всеки миг се чака инструктаж от компанията – снабдител към личния състав на Общинското дружество, преди новите придобивки да тръгнат по казанлъшките улици.

Закупуването на двете нови мотометачки е финансирано от събраните средства от такса „ Битови боклуци “ /ТБО/ след осъществяване на Обществена поръчка. Осъвременяването на техниката на Общинското дружество продължава.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР