Община Карнобат ще продължава да стопанисва самостоятелно язовирите си и

...
Община Карнобат ще продължава да стопанисва самостоятелно язовирите си и
Коментари Харесай

Община Карнобат не иска да даде язовирите си на държавата

Община Карнобат ще продължава да стопанисва независимо язовирите си и отхвърли да ги трансферира на страната. Това оповестиха от пресслужбата на локалната администрация.

Запазваме надзор върху язовирите си, с цел да спасим поминъка на зеленчукопроизводители, овощарите и рибовъдците, сподели кметът Георги Димитров. Той разгласи, че общината ще дава отговор за целостта и редовността на всичките си 72 язовира.

Градоначалникът добави, че приходите от отдаването чартърен на язовирите не са високи и доближават равнища от към 100 000 лв. годишно, само че напомни, че язовирите обезпечават единствения занаят на хора от общината, които се занимават с риболовство или с интензивно земеделие, т.е. със зеленчукопроизводство и зарзаватчийство.

,,Без язовирите поливането на обработваемите площи е обречено'', безапелационен е Димитров.

,,В момента община Карнобат е задължена по закон да почиства от шубраци и дървета, намиращи се в 500 метровата зона след язовирните стени. Ако този ангажимент не се извършва, страната постанова санкции, които се покриват от общинския бюджет. Нито една институция не поддържа постоянно идващите метри от коритата на реките, т.е. речните корита отвън 500 метровата зона остават без непрекъснат контрол, а санкции за сходни образци на занемареност няма'', разяснява още кметът на Карнобат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР