Община Карлово получи Сертификат от ЮНЕСКО, похвали се кметът д-р

...
Община Карлово получи Сертификат от ЮНЕСКО, похвали се кметът д-р
Коментари Харесай

Община Карлово получи Сертификат от ЮНЕСКО

 1261m  1262m  Емил Кабаиванов
Община Карлово получи Сертификат от ЮНЕСКО, похвали се кметът доктор Емил Кабаиванов, откакто министърът на околната среда и водите Нено Димов му изпрати писмо, с което го осведоми, че според решенията от 29-та сесия на Съвета на Програмата „ Човек и биосфера “, провела се в централата на международната организация в Париж, „ Централен Балкан “ е разгласен за един от четирите нови български биосферни парка. Другите три са: „ Червената стена “ край Бачковския манастир, „ Сребърна “ и „ Узунбуджак “.

Съгласно отчета от Сесията на програмата „ Централен Балкан “ и останалите три парка се включват в Световната мрежа на биосферните резервати. Те са оценени като отговарящи на актуалните условия, а шефът на Програма МАВ – ICC Цюнли Хан показва поздравления към заинтригуваните страни. Към писмото на министър Нено Димов е прибавен Сертификат – Биосферен резерват „ Централен Балкан “, подписан от генералния шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Сега от Секретариата на Програмата МАB следва да изготвят характерни лога за всеки от четирите биосферни парка. Към Сертификата е приложено и писмото от шефа на Програма МАБ, с което осведоми ръководителя на Националния комитет по Програмата Владимир Владимиров за решението на МАВ – ICC.

Община Карлово е една от първите общини в България, която с решение на локалния Общински съвет, взето през юни 2015 година, се включва в основаването на актуален биосферен парк в региона на Централен Балкан.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР