Община Карлово изготви проект, но за да започне реалното почистване

...
Община Карлово изготви проект, но за да започне реалното почистване
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Хаосът в държавата се прехвърли на регионално ниво, втора година нито един проект не се придвижва в Пловдив

Община Карлово изготви план, само че с цел да стартира действителното разчистване на речното корито в рисковите сектори, само че още се чака позволение. Това сподели, някогашният регионален шеф на Пловдив, във вечерния блок " Това е България “ на Радио " Фокус “ .

Но по думите й действително, с цел да стартира самото разчистване на дадена река, кметът следва да изготви план. " Община Карлово изготви подобен план, координиран, само че с цел да стартира действителното разчистване, следва да бъде издадено на база подписаните от мен тогава като регионален шеф документ и утвърден и координиран план, следва да се издаде позволение от " Басейнова дирекция “, от Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив, от тези институции, които дават отговор директно. За страдание дори 2 години и нещо по-късно такова позволение не е издадено.

 Тя означи, че 2 месеца откакто е подписала документите, бяха първите постоянни избори 2021 година. По думите й обаче има безпорядък, който съществува към този момент втора година в ръководството на страната.

" Липсата на непоклатимост в страната рефлектира и на районно равнище. На регионално равнище, мога да приказвам за Пловдив, че нито един план не се придвижва към този момент втора година. А тези, както в тази ситуация, отлежават и чакат с години “, означи Каназирева.

По думите й почистването на река, на база на нужните документи, се чака с години. " Както при река Стряма, виждате, че кметът чака 2 години и към момента няма позволение при настоящо съглашение с регионална администрация от 2021 година. Същото е и ситуацията с Община Стамболийски. Договорът за депото при село Цалапица, доколкото знам към момента не е влезнал в действие, който съм подписала, и към момента нямат издадени позволения “, даде образец Каназирева.

Бившият регионален шеф на Пловдив сподели още, че доста пъти тези институции се оправдават с обжалвания на процедурите. " Категорично не съм съгласна, не го одобрявам като опрощение, тъй като законът позволява авансово осъществяване когато има установен риск. А подобен установен риск и в двата сектора както при Карлово, по този начин и тук, са установени от над 9 държавни институции “, акцентира тя.

  " Целият този безпорядък, това безвремие, последната година-година и половина блокира още повече страните институции, докара до закъснение на безусловно всички планове – нито един осъществен, нито един стартират “, добави.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР