Община Карлово да организира превоз на пътници по направления Карлово

...
Община Карлово да организира превоз на пътници по направления Карлово
Коментари Харесай

Безплатен превоз по направления на спрените междуградски автобуси в Карловско

Община Карлово да провежда транспорт на пасажери по посоки „ Карлово – Клисура “, „ Карлово – Войнягово “ и „ Карлово – Климент “, реши Общинският съвет на постоянна сесия. Транспортът е краткотраен и е за интервала 1 декември 2022 година – 31 декември 2022 година, оповестяват на формалния уебсайт на общината.

Предложението е на кмета доктор Емил Кабаиванов за попречване на възможен транспортен колапс в общината. На 2 ноември 2022 година превозвачът „ Хеброс бус “ АД уведоми общината, че от 01.12.2022 година стопира да извършва отговорностите си по контракта за транспорт на пасажери по цитираните посоки.

Този отвод евентуално може да провокира сериозен обществен проблем, за което навреме с писма са известени министърът на превоза Христо Алексиев и регионалният шеф на област Пловдив – Ангел Стоев.

Ръководството на Община Карлово е упълномощила на вътрешен инспектор да извърши разбор на цената за дофинансиране на публичен автобусен транспорт. Същевременно текат договаряния с търговски сдружения, притежаващи лиценз за публичен превоз на пасажери, които да поемат транспорта по закритите от „ Хеброс бус “ АД посоки. Въпреки полаганите старания, до момента не е реализирана договореност с частните превозвачи.

Транспортът, проведен от Община Карлово, ще бъде финансиран със средства от общинския бюджет, а пасажерите ще бъдат транспортирани гратис. Изготвено е и.

От общината напомнят също по този начин, че по направлението Клисура – Розино – Христо Даново – Кърнаре – Иганово – Анево – Сопот – Карлово има жп линия, по която БДЖ всекидневно прави пътнически транспорти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР