Община Ивайловград ще възстановява 70 % от стойността на PCR

...
Община Ивайловград ще възстановява 70 % от стойността на PCR
Коментари Харесай

Община Ивайловград ще възстановява 70 % от стойността на PCR теста за изследване на коронавирус

Община Ивайловград ще възвръща 70 % от цената на PCR теста за проучване на ковид - това, предложих довечера, на съвещание на Общинския спешен щаб, след извършени диалози, с общопрактикуващи лекари, общински съветници и ръководителя на Центъра за незабавна здравна помощ, в Ивайловград. А точно - по преценка на персоналните лекари, единствено поданици на община Ивайловград, за които има подозрения, че са носители на вируса да бъдат насочвани, към лицензирани лаборатории в региона, за изработката на проби като общината ще възвръща 70 % от сумата, по цената на теста.
Това показва в своя фейсбук пробил кметът Диана Овчарова.
" С тази стъпка, вършим следващ опит да вървим преди болестта, а не след нея. Да не чакаме тя да се разрастне, с цел да реагираме, а да имаме картина по-реална и по близка до действителната. Допълнително, неналичието на общинска болница/ или лаборатория, отдалечеността на повече от 60 км., до най-близкото болнично заведение, съществуването на две огнища на ковид в прилежащите ни общини Свиленград и Крумовград и не на последно място, цената на теста, която би трябвало да се заплати, са все утежняваащи фактори ", декларира още тя.
 За предварителна защита на горски пожари община Ивайловград обезпечи близо 2 млн. лв. За предварителна защита на горски пожари община Ивайловград обезпечи близо 2 млн. лв.
По план за предварителна защита на горски пожари община Ивайловград обезпечи близо 2 млн. лв., излиза наяве от обява на кметът Диана Овчарова...
" Не желая да бъда от хората, с власт и отговорност, които взимат решения за ориси и човешки животи, разсъждавайки – каквото стане, стане … който оцелее… или който се оправи, оправи… това не е математика, опира до човечност… до всеки един от нас.
Докато го разберем обаче всички, молих към Щаба да наложим в действителност тежки и фрапантни ограничения. От на следващия ден, продължаваме с инспекциите. Заповедта ще бъде на страницата на община Ивайловград. Не можем да си позволим равнодушие.
Вирусът си върви, РЗИ не смогват, лекари и медицински сестри са на лимита на опциите си, системата от ден на ден се огъва, под тежестта му, лечебните заведения са претъпкани и съвсем няма места.
ДА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ! ", приканва в умозаключение Диана Овчарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР