Община Хайредин търси помощ от държавата, за да бъде довършен

...
Община Хайредин търси помощ от държавата, за да бъде довършен
Коментари Харесай

Община Хайредин търси помощ от държавата за ремонта на язовир Бързина

Община Хайредин търси помощ от страната, с цел да бъде завършен ремонтът на стената на язовир „ Бързина “. Депозирано е искане до министерски съвет и премиера Бойко Борисов. По първични данни ще е нужна сума в размер на към 1 милион лв., заяви шеф дирекция в Община Хайредин.
Междувременно информация за положението на водоемите даде регионалният шеф на Враца Малина Николова.
„ Всички водоеми в Област Враца са под надзор. Следят се равнищата им, с цел да не се стига до рискови за популацията обстановки. Единствено терзания имаме за прокопаната стена на язовир „ Бързина “, само че в него няма вода. Не е ясно и чия е собствеността над водоема “, посочи Малина Николова.
„ Нямаме проблеми и терзания, свързани с язовир Бързина “, разясняват от Община Хайредин.
„ Една от стените му е прокопана, с цел да бъде обезопасена. Предприемат се нужните геоложки проучвания. Стопанисването също е изяснено, водоемът е предаден на предприятието за стопанисване на язовирите “, допълват от локалната администрация в Община Хайредин.
Припомняме, че за ремонт на язовири в Община Хайредин бяха отпуснати средства в размер на 3 милиона лв. през 2018 година Парите бяха употребявани за покриване на неотложни възстановителни действия. Тогава средствата предпочитано отидоха за ремонт на язовир „ Рогозен 1 “ и отчасти за „ Бързина “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР