Община Хасково организира поклонение по повод 1 февруари – Ден

...
Община Хасково организира поклонение по повод 1 февруари – Ден
Коментари Харесай

Хасково се покланя пред жертвите на комунизма  

Община Хасково провежда поклонение във връзка 1 февруари – Ден на благодарност и поклонение пред жертвите на комунистическия режим. На 1 февруари 2022г., от 12,00 часа, пред паметната плоча на убитите от партизаните хасковски офицери и военни Велико Маринов, Георги Чукурлиев, Начо Гюлемезов, Панайот Танев, Димитър Маразов, Михаил Илиев и Петър Ангелов възпоменание ще отслужи отец Златко. Мемориалът се намира на бул. “Раковски “.

За да отдадат респект към жертвите на незаконния комунистически режим, са поканени всички представители на хасковската общност, на политически партии, общински съветници, наследници на убитите от „ националния съд “, жители.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев ще участва на поклонението.Поклонението пред паметната плоча на свиреп убитите хасковски офицери и военнослужещи беше възобновено по негова концепция през 2019 година Тогава, като регионален шеф на Хасково, той предложения всички демократичномислещи поданици на Хасково дружно да почетат паметта на убитите от така наречен „ национален съд “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР