Община град Добрич сключи споразумение за общинско сътрудничество със Столична

...
Община град Добрич сключи споразумение за общинско сътрудничество със Столична
Коментари Харесай

Община град Добрич с нова услуга за глухи и сляпо-глухи хора

Община град Добрич подписа съглашение за общинско съдействие със Столична община за шерване на услугата " Превод на български жестов език при административно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица от общинска администрация ". Услугата се обезпечава по отношение на условието на Закона за българския жестов език.

Чрез тристранна онлайн връзка, с превод на български жестов език, глухите и сляпо-глухите хора, могат да получат подпомагане. Онлайн връзката ще свързва служителя на административното звено, жителят, който се нуждае от подпомагане, и преводач, намиращ се в контактния център на Столична община.

Чрез видео връзка, жестовият преводач реализира вярната връзка сред админа и глухото лице. Услугата се прави благодарение на таблет.

Целта е глухите и сляпо-глухи хора да възвърнат доверието си в институциите.

Столична община - оператор, ще дава услугата на потребителите в Община град Добрич в часови диапазон, съгласуван с работното време на звената за Административно обслужване, както следва:
Център за услуги и информация, ул. „ България “ №12, с работно време всеки работен ден от 8.00 часа до 17.00 часа;Местни налози и такси, ул. „ Независимост “ №7, с работно време всеки работен ден от 8.00 часа до 17.00 часа;Гражданска регистрация и обслужване на популацията, ул. „ Любен Каравелов “ №6, с работно време всеки работен ден от 8.00 часа до 17.00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР