Община Горна Оряховица все още не се е свързала с

...
Община Горна Оряховица все още не се е свързала с
Коментари Харесай

Многократно е имало предписания към предишните собственици на старата варница, където се удави 8-годишното дете

Община Горна Оряховица към момента не се е свързала с компанията притежател на изоставените вани за вар, в които се удави осемгодишно дете. Обектът е благосъстоятелност на сдружението „ Балкан Ерма” от 2014 година

Собственик на компанията е Светлин Ангелов Христов. Общината е изисквала рисковите обекти да бъдат отстранени, само че не от него, а от предходните притежатели – преди 5 години.

„ Многократно има наставления към предходните притежатели и това е в развой още на изясняване. Съответно може и да е сезирана прокуратурата”, сподели Тодор Джуров, отдел „ ОРС” в община Горна Оряховица.

Последните притежатели са търсени за неплатени локални налози, само че не и с цел да обезопасят обекта. Фирмата „ Балкан Ерма” се оказва пернишка. Според Търговския указател седалището на компанията се води в миньорския град.

Екип на БТВ се свърза по телефона с бащата на Светлин Христов – Ангел Христов.

„ Ваните с вар са от преди 7-8 години, преди ние да купим обекта. Там си имаше ограда и по този начин, всичко откраднаха”, разяснява той и уточни, че ще отиде на място след няколко дни, тъй като не е в страната.

От община Горна Оряховица споделят, че в случай че не съумеят да се свържат със притежателя – те ще обезопасят парцела, само че до тогава рисковите вани ще останат там.

Жители от региона споделят, че на злощастния обект ежедневно играят деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР