Община Георги Дамяново спечели проект Грижа в дома в Община

...
Община Георги Дамяново спечели проект Грижа в дома в Община
Коментари Харесай

Община Георги Дамяново осигурява Грижа в дома на нуждаещи се

Община Георги Дамяново завоюва план „ Грижа в дома в Община Георги Дамяново ” по стратегия Развитие на човешките запаси 2021-2027 година
На 21 март бе подписан контракт за даване на безвъзмездната финансова помощ, като дейностите по плана са за интервал от 12 месеца и започват от 21 април.
Стойност на плана, напълно с Европейско финансиране, е в размер на 192 314,15 лв. безплатна финансова помощ. Срокът на осъществяване на плана е 12 месеца.
Целта на плана е да обезпечи поддръжка в домашна среда лица с увреждания и възрастни хора, подвластни от грижа и разширение опциите за даване на обществени и интегрирани здравни – обществени услуги в домашна среда. Осигуряване на самостоятелна и налична домашна грижа и психическа поддръжка на уязвимите лица, живеещи в общината.
Услугата „ Грижа в дома ” ще обгръща нуждаещите се лица – възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания в селата от общината. По плана ще бъдат обхванати 35  консуматори.
За предоставящ директно услугите екип по „ Грижи в дома ” ще бъдат наети на трудови контракти общо 15 индивида със претовареност на четири и осем часов работен ден. Длъжностите по плана са: домашни помощници, диспечер, здравно лице, водач, психолог, обществен служащ, здравен експерт
Проектът обгръща четири направления/дейности:
1. Предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка за възрастни хора в неспособност за самообслужване и лица с увреждания.
2. Доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, както и обезпечаване на превоз на личния състав, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата. Допустимо е също по този начин възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите).
3. Предоставяне на лицата от целевата група на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, в това число съвещания експерти при нужда.
4. Осигуряване на супервизия и образования на чиновниците, предоставящи почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда.
На всеки консуматор ще бъдат предоставени почасови мобилни интегрирани здравно – обществени услуги по домовете и психическа поддръжка в границите на до 2 часа на ден.
За прилагане на услугите по плана потребителите няма да заплащат месечна такса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР