Община Габрово ще бъде подпомогната с 50 хиляди лева за

...
Община Габрово ще бъде подпомогната с 50 хиляди лева за
Коментари Харесай

Финансират Габрово за закупуване на соларни пейки и чешма

Община Габрово ще бъде подкрепена с 50 хиляди лв. за закупуване на две слънчеви пейки, устройство за мониторинг на въздуха и създаване на чешма.

Средствата ще бъдат отпуснати по програмата „ Микропроекти за климата “ на Националния поверителен екофонд (НДЕФ). Подкрепата е за дребни планове, допринасящи за понижаване излъчванията на парникови газове или акомодация към климатичните промени, оповестиха от Общината.

Предвижда се „ умните “ пейки да бъдат инсталирани в два от най-посещаваните градски паркове - „ Колелото “ и „ Младост “. Те ще имат безоблачен панел, който ще създава сила за зареждане на мобилни устройства и за вградено осведомително табло.

В парка на „ Колелото “ ще бъде сложена чешма „ фонтанка “ с дозатор, с цел да не се разхищава водата . В квартал „ Младост “ ще бъде инсталирана станция за повсеместен мониторинг на въздуха, каквито към този момент действат на други места в града.

Заложено е да се организира и обществено събитие, отдадено на Деня за битка с климатичните промени. Инициативата ще осведоми габровци за рисковете от измененията в климата и опциите за справяне с тях.

Срокът на плана е пет месеца от подписването на контракт с изпълнителя на дейностите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР