Община Габрово ще бъде наказана заради организирания снощи концерт на

...
Община Габрово ще бъде наказана заради организирания снощи концерт на
Коментари Харесай

Наказват община Габрово за концерта на площада |

Община Габрово ще бъде осъдена поради проведения нощес концерт на площад " Възраждане " по време на настоящите противоепидемични ограничения в страната, включващи обществена отдалеченост. Това стана ясно от думите на министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов по време на днешния постоянен брифинг на Националния действен щаб (НОЩ).

" Опитите да бъде заобиколена заповедта на министъра на опазването на здравето няма да престанат. Това, което видяхме през вчерашния ден в Габрово, извънредно доста ме озадачи. Концерт в центъра на града! РЗИ изпратиха няколко екипа, които следиха провеждането за противоепидемичните ограничения. Сигурно ще бъде наложена глоба на уредниците на това събитие.

Аз персонално не мога да намеря логиката в организирането на това мероприятие. 

Разбирам желанието на всички да посрещнат новата година, желанието им да се събират. Няма нищо неприятно в това. И Коледа, и Нова година са празници, в които ние съпреживяваме ново начало - както с раждането на Христос, по този начин и със започването на новата година. Едва ли има заповед или възбрана, която може да попречи на човек да съпреживее тази наслада. Едва ли има заповед или възбрана, която може да попречи на човек да се събере или да се напие, или да играе, или това, което е решил ", сподели министърът.

Концертът бе проведен от общината, чиято покана гласеше:

" Днес (на 30.12. - бел. ред.) в 19.00 часа Габрово изпраща щурата 2020 година със страховит концерт на площад Възраждане. На сцената ще забележим Миро в компанията на група " Соул Бемол ", вокалисти от МШ „ Звезди в задатък “ и група " Дарк Флейм “ /Dark Flame/ към НЧ „ Будителите – 2017 “ с танц с въртене на огньове.

Празничните илюминации са незабавно след концерта, малко преди 21.00 часа.

Заповядайте на площад " Възраждане ", с цел да призовем една по-здрава, по-добра, по-благосклонна и сполучлива 2021 година! Не забравяйте, че обстановката в страната изисква от нас отговорност и дисциплинираност. Организаторите – Община Габрово - припомнят, че на площада ще се позволяват единствено хора с маски, а наложителната отдалеченост, която би трябвало да се съблюдава е метър и половина. "

Изчерпвайки тематиката за концерта, министърът се върна на тази за затворените заведения.

" Имаше една дискусия, обвързвана с заведенията за хранене в хотелите и едно обвиняване, отправено към мен във връзка с морала и във връзка с това, че би трябвало да създадем освен това във връзка с средства и изплащането на обезщетения. Искам да ви кажа, че не мога да сложа знак на тъждество в главата си сред думите " морал " и " пари ". Нямам какво да кажа по този въпрос.

Ние ще водим борбата за живота на всеки български жител, каквото и да ни коства това, каквито сили и средства да са нужни, тъй като жертвите на COVID доближават 8000 души от началото на епидемията. Един доктор съвсем не си спомня хората, на които е оказал помощ, само че цялостен живот живее с хората, които е изгубил, тъй че това са значимите неща за нас и няма да се колебаем въобще да отстояваме тези лекарски правила, каквото и да ни коства това ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР