Община Габрово открива процедура за Първа конкурсна сесия по Програма

...
Община Габрово открива процедура за Първа конкурсна сесия по Програма
Коментари Харесай

Първа конкурсна сесия по Програма „Култура“

Община Габрово открива процедура за Първа конкурсна сесия по Програма „ Култура “ за съфинансиране на планове за 2022 година.

Процедурата се организира според Правилник за съфинансиране на планове по стратегия „ Култура “ от бюджета на Община Габрово и Заповед №321/25.02.2022 година на кмета на Общината за установяване на цели и период за подаване на планови оферти.

Основна цел на Програма „ Култура “ е да поддържа и подтиква развиването на значими културни начинания и основаването на качествени културни артикули, търсене на истински и реформаторски подходи и решения, в сходство със стратегическите цели на Община Габрово.

Финансовите средства, нужни за реализирането на Програмата, се обезпечават от бюджета на Община Габрово. Чрез поддръжка на истински планове в разнообразни области на културата, Програмата работи за развиване на културния бранш, в полза на жителите на Габрово и цели опазване на неговата еднаквост и одобряването му като креативен и зелен град.

СЪДЪРЖАТЕЛЕН ОБХВАТ

Приоритетите в съдържателния обсег на Първата конкурсна сесия за планове в региона на изкуството и културата за 2022 година са:

ПРИОРИТЕТ 1: ЕДНО ЛЯТО В ГАБРОВО

Програмата ще поддържа планове, чиито действия се осъществят през летните месеци, притеглят и разнообразяват публики, имат обществена устременост, подтикват новаторски практики и пробни форми, в това число и на ексцентрични места за изява. Проявите би трябвало да се организират със свободен достъп през месеците юни-септември, предпочитано в обществени пространства (паркове, градини, площади или други открити площи на територията на община Габрово). Дейностите би трябвало да способстват за опазване на идентичността на Габрово и одобряването му като креативен и зелен град.

По този приоритет няма да се поддържат към този момент осъществени планове.

Обща планирана сума за целта: 40 000 (четиридесет хиляди) лева Максималната сума, която може да бъде отпускана по един план е до 15 000 (петнадесет хиляди) лева

ПРИОРИТЕТ 2: КОЛАБОРАЦИИ

Програмата ще поддържа планове, които се извършват в партньорство и развиват културно съдействие в другите области на изкуството на локално, национално и интернационално ниво посредством пресъздаване или продан на креативен опит и взаимни изяви, насърчаване на продуктивни взаимоотношения за основаване на позитивен резултат и върху други браншове (в това число добавена стойност и повишение на туристическия потенциал).

По този приоритет няма да се поддържат към този момент осъществени планове.

Обща планирана сума за целта: 40 000 (четиридесет хиляди) лева Максималната сума, която може да бъде отпускана по един план е до 15 000 (петнадесет хиляди) лева

ПРИОРИТЕТ 3: УТВЪРДЕНИ ФЕСТИВАЛИ И ТВОРЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ

Програмата ще поддържа одобрени към този момент значими културни начинания. Основната цел е надграждане и резистентност на осъществените планове и партньорства в другите типове изкуства и стимулиране на новаторски практики и пробни форми и други еквивалентни прояви, които се осъществят на територията на Община Габрово, предопределени за локалното население и допринасящи за опазване идентичността на града.

Чрез дейностите се цели постигане на креативния артикул до допустимо най-широка публика, взаимоотношение по нов и изобретателен метод и привличане на нова аудитория, посредством реализиране на по-високо качество на предоставения артикул.

Обща планирана сума за целта: 20 000 (двадесет хиляди) лева Максимална сума, която може да бъде отпускана по един план е 10 000 (десет хиляди)лв.

Документи за кандидатстване може да изтеглите
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР