Община Елин Пелин и Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ подписаха договор за

...
Община Елин Пелин и Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ подписаха договор за
Коментари Харесай

Община Елин Пелин и Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ подписаха договор за общ проект за управление на популацията на кучета

Община Елин Пелин и Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ подписаха контракт за пускане на общ пилотен план за ангажиране на общността, обвързван с създаването на човечен, ефикасен и резистентен проект за деяние за ръководство на популацията на кучета в общината.  

Програмите по контрола на популациите на бездомните кучета посредством кастрация са ефикасни, само че, с цел да бъдат по-устойчиви и в дълготраен проект, те изискват ефикасното присъединяване на локалните управляващи и жителите. Доброволното ангажиране на жителите и локалните заинтригувани страни има за цел да даде на жителите и институциите опция да си спомагат взаимно.  

Наличието на бездомни кучета по улиците води до огромни различия в обществото. В основата на казуса са редица човешки държания, практики и настройки. За решаването му в дълготраен проект е значимо те да бъдат разбрани и обществото да бъде ангажирано в работата по тях. По този метод, подхванатите дейности са ориентирани към съответните проблеми на дадената общественост и имат нейната поддръжка.  

Обществената ангажираност е метод за съдействие сред всички заинтригувани страни за намиране на взаимно-изгодни решения на даден проблем. Промяна на настройките в посока на повече съчувствие води до понижаване на жестокото отношение към животните. Съвместната работата сред разнообразни групи планува и по-широка поддръжка на подхванатите ограничения за преодоляване на популацията.  

Промяна на настройките към безпородните кучета може да докара до понижен интерес към закупуването на породисти животни. Това понижава последващото им занемаряване. Освен това води до нарастване на осиновяванията и на по-малък престой на кучетата в приютите.  

Като част от плана се организират работни срещи с интернационалните специалисти и разнообразни начинания, ориентирани към жителите и животните.  

Проектът ще започва през месец септември. Следете нашия уебсайт за повече информация.

Още от СОФИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР