Община Елена за втори път удължава срока за предоставяне на

...
Община Елена за втори път удължава срока за предоставяне на
Коментари Харесай

Назначиха 75 лични асистенти в община Елена

Община Елена за повторно удължава периода за даване на обществените услуги „ Личен помощник “ и „ Домашен асистент “. С подписването на съглашение с Агенцията за обществено подкрепяне услугите са обезпечени с финансова помощ от страната в размер до 207 640 лева

Направени са нужните процедури по банкет и асортимент на претендентите за консуматори и за личен състав. В рамките на обезпечените средства от 28 януари са назначени 75 персонални асистенти и един домакински асистент, които ще продължат да обслужват общо 84 консуматори – лица с увреждания и лица на 65-годишна възраст в неспособност за самообслужване. По този метод в общината се подсигурява резистентност на услугите в домашна среда, почнали още през 2016 година по план на община Елена „ Независим живот “ по Оперативна стратегия „ РЧР “. Предоставянето на обществените услуги е както до момента – съгласно самостоятелния проект на потребителя, съгласуван със здравословното му положение и потребностите.

Услугата „ Личен помощник “ ще употребяват консуматори от града и от селата Майско, Беброво, Константин, Каменари, Руховци, Палици, Марян, Буйновци и Бойковци.

Трудовите контракти с персоналните асистенти са подписани за 4-часов работен ден, с домашния асистент за цялостен работен ден. Срокът е до 31 август, а възнаграждението е в размера на минималната работна заплата. От 1 септември даването на тези обществени услуги ще продължи по Закона за персоналната помощ, който изисква самостоятелна оценка на потребностите на хората с увреждания за това от каква помощ се нуждаят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР