Община Елена ще прехвърли на държавата четири язовира. Решението е

...
Община Елена ще прехвърли на държавата четири язовира. Решението е
Коментари Харесай

Община Елена ще прехвърли на държавата четири язовира

Община Елена ще трансферира на страната четири язовира. Решението е било взето на съвещание на Общинския съвет. Три от тях - "Константин ", "Батаклика " и "Крумчевци ", се намират в землището на с. Константин, а четвъртият - "Руховци ", е ситуиран в едноименното землище, прецизираха от общинския пресцентър.

За тези водоеми няма подписани контракти с наематели и общината се възползва от дадената опция от промените на закона язовирите, които са обществена общинска благосъстоятелност, да бъдат трансферирани безплатно в интерес на страната.

Община Елена е притежател на осем язовира. За привеждането им в положение, изцяло отговарящо на условията за безвредна употреба, и последващата им прехрана, би трябвало да се изразходва финансов и механически запас в пъти по-голям от приходите от наеми. Във връзка със спазването на условията за техническа и безвредна употреба на неотдадените чартърен язовири, общината заплаща и годишно заплащане на оператор на язовирни стени и оборудванията към тях, се показва в претекстовете.

Другите четири язовира са отдадени чартърен за период от 10 години. От общината плануват подписване на анекси към договорите с наемателите, в които да им бъде вменено осъществяването за тяхна сметка на всички условия, произлизащи от Закона за водите и обвързваните с него подзаконови нормативни актове и наставления.

При отвод, договорите ще бъдат прекъснати, а водоемите ще бъдат върнати на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР