Община Дупница ще продължи да предоставя услуги за ранно детско

...
Община Дупница ще продължи да предоставя услуги за ранно детско
Коментари Харесай

Община Дупница продължава да предоставя услуги за ранно детско развитие

Община Дупница ще продължи да дава услуги за ранно детско развиване с помощта на план „ Бъдеще за децата на Дупница “, който беше утвърден за финансиране по процедура посредством асортимент „ Бъдеще за децата “ на Програма за развиване на човешките запаси 2021-2027.

Така ще се надградят постигнатите резултати от приключващия сега план от остарелия програмен интервал на Оперативна програма “Развитие на човешките запаси “- „ Алтернатива за ранно детско развиване ”.
Новото планово предложение беше квалифицирано от общинска администрация и завоюва финансиране в изключителната конкуренция на над 140 плана на общини и неправителствени организации от цялата страна. Предвиденият бюджет е 391 160.28 лева, а срокът за осъществяване - 14 месеца.
" Този план, надгражда обществената ни политика, която водим. Предвидените действия са ориентирани към възстановяване на равния и своевременен достъп до качествени и устойчиви услуги на налична цена за представителите на целевата група – 220 деца в потребност и техните фамилии. Предлагането на услугите ще се управлява и координира от Център за детско развиване, който ще предлага услугите посредством интегриран метод. При нужда, съгласно самостоятелната оценка, децата ще се насочват към работа с разнообразни експерти, което ще разреши надграждане на дейностите и постигнатите резултати ", разяснява кметът на общината инж.Методи Чимев.
Очаква се договорът за финансиране да бъде подписан до 1 месец, след което планът ще започва съгласно одобрените процедури на Програма развиване на човешките запаси като задачата е да не се позволява спиране в даването на услуги за децата в потребност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР