Община Дупница ще презентира уникалната ГИС (географско-информационна система) платформа за

...
Община Дупница ще презентира уникалната ГИС (географско-информационна система) платформа за
Коментари Харесай

Община Дупница ще презентира уникалната географско-информационна система за Устройство на територията

Община Дупница ще презентира неповторимата Географска информационна система (географско-информационна система) платформа за Устройство на територията основана на точна и настояща информация. Събитието е планувано на 20.09.2023 год. от 11.30 часа в заседателната зала на Общинска администрация. Платформата е извънредно потребна за всеки и съставлява съвременна, сигурна и бърза облачна система за достъп от всяка точка на земята без потребност от профилиран програмен продукт, като е необходим единствено браузър и интернет връзка. Платформата е налична и от телефон, без ограничавания на броя хора употребяващи я, като дава опция за следене и архивиране на всяка смяна. По този метод се дава обществено налична информация за повече бистрота в дейностите на общината.

" Платформата дава опция във всеки един миг да получите информация, за която ще ви е нужно седмици по институциите. Буквално с няколко клика от телефона или домашния компютър научавате каквото ви е нужно. Ще може да се срещнат жителите със личните си парцели, тези, които са обект на покупко-продажби, планувано застрояване... По този метод се редуцират седмици и даже месеци за определяне. И другото значимо е, че платформата непрекъснато ще се надгражда и добавя, с цел да бъде безусловно настояща във всеки един миг ", разяснява кметът на общината и нж.Методи Чимев.

Продуктът е създаден от " Алфагис " въз основа на предоставени изходни данни от общината и Агенция по геодезия, картография и кадастър. С нея ще се даде опция всеки притежател на парцел на територията на Община Дупница да получи информация за устройствените индикатори на парцела си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР