Община Дупница може да получи солидна глоба в размер на

...
Община Дупница може да получи солидна глоба в размер на
Коментари Харесай

Сериозна глоба грози Община Дупница

Община Дупница може да получи солидна санкция в размер на 8-цифрена сума в евро, поради закъснялата рекултивация на закритото преди 4 години градско бунище, стана ясно след среща на представители на общините в Екоминистерството по проблемите с отпадъците. В такава неподходяща обстановка са още две общини в Кюстендилско - Бобошево и Кочериново, от общо осем за страната.

На тази община е даден период до 30 септември тази година да извършат техническата рекултивация - нещо, което Дупница надали може да осъществя, откакто самата рекултивация на сметището в местността Злево на терен над 80 декара стартира едвам преди месец.

Сметището край Бобошево пък се рекултивира от няма и месец, а Община Кочериново ще стартира при започване на септември, разгласи кметът Иван Минков.

От Министерство на околната среда и водите афишират, че ще вършат инспекции на обектите за рекултивация всяка седмица и резултатите от инспекциите ще се афишират обществено. А в случай че се стигне до наказания, то всеки отложен ден ще носи спомагателна като размер санкция.

Забавянето на рекултивацията в трите общини е по разнообразни аргументи - в Дупница имаше няколко обжалвания след извършен търг за компания реализатор, от Общината в Бобошео се оправдават, че при служебните държавни управления в министерствата и по инстанциите се забавили съдбовно, в Кочериново имало проблем с отчуждавания на парцели. Иначе Дупница от три години кара боклука си в хранилище в София, а Кочериново и Бобошево - в депото в Благоевград и това и коства съществени средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР