Община Долни чифлик предприе конкретни действия и мерки срещу дивото

...
Община Долни чифлик предприе конкретни действия и мерки срещу дивото
Коментари Харесай

Община Долни чифлик взема мерки срещу дивото къмпингуване

Община Долни чифлик предприе съответни дейности и ограничения против дивото къмпингуване на територията на Черноморското крайбрежие в землището на селата Ново Оряхово и Шкорпиловци .

В началото на месец април, след сигнал за нелегално ситуирани кемпери, каравани и други уреди, със заповед на кмета на община Долни чифлик, комисия е направила инспекция в землището на с. Ново Оряхово и с. Шкорпиловци . Проверката е по отношение на член 10 а и член 30, алинея 1-3 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие /ЗУЧК/ за запазване от къмпингуващи с кемпери, каравани, палатки и МПС в посочените територии.

Установени са голям брой нарушавания . Не са открити  собствениците на непозволено паркираните каравани, на палатките и на другите обекти. За налагане на наказания е сезиран Директорът на регионална дирекция на МВР-Варна .

След установените нарушавания Община Долни чифлик е подхванала дейности. Поръчани и направени са стикери. Върху тях е посочен 26-ти април като краен период за непринудено унищожаване на нелегално разположените кемпери, каравани и уреди.

След излъчването и на репортаж по  „ Българска национална телевизия “ , който сподели действителната картина в предпазената околност в региона на с. Ново Оряхово, караваните и палатките са били отстранени .

Община Долни чифлик е изработила и до края на тази седмица ще сложи обозначителни и осведомителни табели в региона на местностите Камчийски пясъци и  Изгрев-Хоризонт в землището на с. Шкорпиловци . Те не разрешават разполагането на кемпери, каравани, палатки и паркирането на МПС в посочените територии.

Припомняме, че според наредбата на чл.10а, ал.4 от ЗУЧК, палатки, кемпери или каравани не могат да бъдат разполагани в рамките на предпазени територии – естествена забележителност и предпазена околност, каквито са посочените територии.
Идната седмица , на 26-ти април, когато изтича предупредителният период за непринудено унищожаване на нелегално разположените кемпери, каравани и други уреди, следва нова инспекция .

Икономическа полиция и Национална агенция за приходите ще се включат в въпросите с къмпингуването в залива Вромос

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР