Община Димитровград, награди за поредна година личности, допринесли за развитието

...
Община Димитровград, награди за поредна година личности, допринесли за развитието
Коментари Харесай

Димитровград отличи своите най-изявени спортисти за 2020 година

Община Димитровград, награди за поредна година персони, съдействали за развиването на спорта. Специалните награди на Община Димитровград за принос в региона на спорта на спортисти, треньори и тим, чиято активност е обвързвана с развиването и издигане на престижа на Общината за 2020 година бяха връчени от кмета на общината Иво Димов и Тодор Тодоров, ръководител на ПК „ Образование, юноша и спорт ” към Общински съвет. В заседателната зала на общинската администрация при съблюдаване на всички противоепидимични ограничения своите оценки получиха най-изявените треньори и спортисти от Димитровград.
Награда за „ Дългогодишен принос в региона на спорта ” бе присъдена на Петър Ташев за издигане и развиване на волейболния спорт в община Димитровград. Повече от 30 години Петър Ташев отдава на волейбола в Димитровград. Благодарение на него се основава женският волейболен тим в града, който доближава до вицешампионска купа на страната. Благодарение на спортната активност на Петър Ташев се слага и началото на детско-юношестката школа във волейбола в града.

„ Отбор на годината ” е мъжкият тим по футбол на ФК„ Димитровград-1947 “. През изтеклата година тима има 12 следващи мача без загуба, от които 8 победи и 4 равни мача. Футболистите на ФК„ Димитровград-1947 “ бележът незабравим растеж в класирането и от последно осемнадесето място в група „ В ”, тима към този момент е четвърти в групата. Успехите идват след поемането на тима от месец юни 2020г. от треньора Тодор Манев и помощникът му Деян Динев. Наградата с благодарност и признателност от името на всички футболисти, получи техният треньор Тодор Манев.
В категорията „ Треньор на годината “ е определен Салим Салим, СКБ „ Димитровград ”, а негови подгласници надлежно на второ и трето място са Димитър Димов от Семеен кодекс „ Младост “ и Гочо Гочев,СК „ Бугари ”. Възпитаниците и на тримата треньори доближават най-високите върхове в спортните съревнования и почтено отвоюват първите места в категорийте си.
При „ Спортист на годината “ във възрастта над 18г. и тримата наградени са от Спортен клуб по битка „ Димитровград ”, които през изтеклата година съумяха да вземат участие и да отвоюват първи места на републикански и интернационалните шампионати. „ Спортист на годината ” за 2020г. е републиканският първенец за мъжете в България Георги Иванов, които сега е на подготовка в Белмикен и не можа да участва, с цел да получи персонално своята премия. Второто място, заема Таня Тенева, класирала се единадесета при дамите на Европейско състезание в Рим, Италия през февруари предходната година. Третият в категорията „ Спортист на годината`2020 ” е Микяй Наим, постигнал тринадесето място на Световната купа за мъже в Белград, Сърбия. Микяй също е на подготовка в спортната база в Белмикен, от името на тримата премиите получи техният треньор Салим Салим.

Единадесет деца от шест спортни клуба бяха отличени в категорията „ Спортист на годината “ – направление „ детско-юношески спорт ”:
І място – Диана Сарафова – Семеен кодекс „ Младост “;
ІІ място – Денис Наим - СКБ „ Димитровград “ ;
ІІІ място – Владимир Мандалов – СКБ „ Димитровград “;
ІV място – Александър Вакрилов – Семеен кодекс „ Младост “;
V място – Теодора Тодорова – Семеен кодекс „ Бугари;
VІ място –Виктор Янков – Семеен кодекс „ Младост;
 Димитровград кандидатства за столица на културата през 2026 година Димитровград кандидатства за столица на културата през 2026 година
Димитровград ще издигне кандидатурата си за Европейска столица на културата през 2026 година взаимно със словашкия регионален град Хлох...
VІІ място – Теодор Иванов – Семеен кодекс „ Карате клуб Димитровград “;
VІІІ място – Рая Колева – Семеен кодекс „ Булгари ”;
ІХ място – Адриан Тракелов – Семеен кодекс „ Фаворит “;
Х място – Жаклин Василева – Борислава Янева- Семеен кодекс ”Вапцаров ” /двойка по бадминтон/.
Отличените се излъчват от комисия, след извършена анкета измежду спортната общност, според реда на Наредба 42 за символиката, оценките и премиите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти премиите имат и своя левова равноценност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР