Община Димитровград има намерение да извърши пилотно изграждане, доставка и

...
Община Димитровград има намерение да извърши пилотно изграждане, доставка и
Коментари Харесай

Община Димитровград иска поставянето на подземни контейнери за смет

Община Димитровград има желание да извърши пилотно създаване, доставка и монтаж на подземни съдове за разделно събиране на боклуци на бул. " Д.Благоев ", включващо две отделения с по два броя подземни контейнери, оповестиха от Общината.
В тази връзка кметът на Община Димитровград Иво Димов желае привикване на общото заседание на Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците - район Хасково, в което са общините Хасково, Димитровград и Мин.бани. Предложението е за потребление на средства от отчисления по чл.64 от ЗУО за създаване на подземни съдове за разделно събиране на боклуци на територията на град Димитровград.
Подземните контейнери са публикувана процедура в европейските столици и в няколко по-големи български града като София, Пловдив, Бургас. Те са по-дискретни и естетически, заемат по-малко място и не разрешават разхвърлянето на сметта от външни фактори.
Съгласно чл.24, ал.1, т.2 от Наредба №7/19.12.2013г. за реда и метода за пресмятане и установяване размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани при депониране на боклуци гореспоменатото предложение на Община Димитровград може да се финансира от насъбраните отчисления по чл.64 от ЗУО и чл.20 от Наредба №7.
Във връзка с горното и на съображение чл.25, ал.2, т.4, от същата разпоредба, кметът на Община Димитровград следва да подаде заявление до шефът на РИОСВ-Хасково за потребление на средства от събраните отчисления по чл.64 по ЗУО към което заявление би трябвало да се приложи и Решение от Общото заседание на Регионалното съдружие по чл.26 от ЗУО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР