Община Девня заема достойното 12-о място сред органите на местно

...
Община Девня заема достойното 12-о място сред органите на местно
Коментари Харесай

Община Девня продължава да повишава рейтинга си за прозрачност 


Община Девня заема достойното 12-о място измежду органите на локално самоуправление в страната по индикатора „активна прозрачност“. Това сочат резултатите от годишния одит на интернет страниците на всички задължени по Закона за достъп до социална информация институции, оповестиха от Програма „Достъп до информация“ (ПДИ). През 2018 година Девня е повишила рейтинга си по бистрота с цели 12.1% по отношение на предходната година, когато индустриалната община се изкачи на 20-ото място в националната ранглиста на ПДИ.

При вероятен най-много от 100.7 точки Община Девня е спечелила 82.5 т., демонстрира проучването на неправителствената организация, което е обхванало всички 265 органи на локално самоуправление в страната. В процентно отношение през 2018 година локалната администрация покрива условията за дейна бистрота на 87.7%, сочат данните на ПДИ. В сравнителния рейтинг по повишаване на точките Девня се подрежда на 14-о място сред всички 567 институции на властта, които е обхванало проучването.

Резултатите са доста добра препоръка за ръководството на кмета Свилен Шитов и неговия екип, в чийто мандат Община Девня прогресивно покачва рейтинга си за дейна бистрота. Още при встъпването си в служба градоуправникът утвърди лист на категориите информация за активността на общинската администрация, които подлежат на наложително издание в интернет.

Проучването на ПДИ е извършено на два стадия в интервала от 6 февруари до 30 март. През първия стадий откривателите са оценили всички общини в България по 108 разнообразни знака, които могат да бъдат разграничени в 4 групи: институционална информация, секции достъп до информация, бюджетна и финансова бистрота и досегаемост. През втория стадий институциите, обхванати от изследването, са имали опция да дават свои бележки след обзор на поставената им оценка.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР