Община Чепеларе също настоява за преразглеждане на решението за отпускане

...
Община Чепеларе също настоява за преразглеждане на решението за отпускане
Коментари Харесай

И Община Чепеларе иска преразглеждане на решението за саниране на блокове по Плана за възстановяване

Община Чепеларе също упорства за преразглеждане на решението за разпределяне на финансиране за енергийна успеваемост от първия стадий по Плана за възобновяване и резистентност, осведоми кметът от общинската администрация. За задачата градоначалникът Боран Хаджиев е изпратил стимулирано писмо до Министерството на районното развиване и благоустройството и до Националното съдружие на общините в Република България.

“В община Чепеларе имаше доста висока интензивност на жителите за сдружаване и за подготовка на нужните документи за кандидатстване, в това число за вложение на лични средства за механически паспорти и енергийни обследвания на постройките. Живущите в съвсем всички съществуващи блокове подеха самодейността и направиха всички нужни дейности, в това число отделиха лични средства, с цел да покрият нужните предварителни разноски. Те подписаха контракти с одобрени в практиката компании, които изготвиха качествени обследвания, въз основата на действителни индикатори ”, се споделя в част от писмото.

Хаджиев изрича още неудовлетвореността си от решението и разочарованието на локалните поданици, като упорства да бъде преразгледано решението за финансиране, като се обезпечи спомагателен финансов запас към първи стадий или плануваното съфинансиране във втори стадий на процедурата да бъде обезпечено от страната.

Първи сходни писма в област Смолян бяха изпратени от Община Смолян, откакто имаше изразено ясно неодобрение от притежатели на 60 жилищни здания в регионалният център.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР