Община Бургас слага камери в най-големия квартал в града Меден

...
Община Бургас слага камери в най-големия квартал в града Меден
Коментари Харесай

Слагат още камери в бургаския Меден рудник

Община Бургас поставя камери в най-големия квартал в града " Меден рудник " , оповестиха от общината. Специализирана система ще разпознава регистрационните табели на колите при влизане и излизане от комплекса.

Проектът на Община Бургас се извършва със съдействието на мобилния оператор " Виваком ".

На три места ще бъде построена специфична ANPR система за различаване на регистрационни табели на транспортни средства. Тя ще обгръща бул. " Захари Стоянов " - входа за гр. Средец, на бул. " Ал. Г. Коджакафалията " - входно-изходна точка за село Твърдица и на входа и изхода за кв. " Горно Езерово ".

Община Бургас стартира построяването на цялостна система за видеонаблюдение в най-големия жилищен комплекс - " Меден рудник ".

 57 камери наблюдават вандали в Силистра
57 камери наблюдават вандали в Силистра

Разпределени са в 18 точки на града

Предвижда се да бъдат инсталирани общо 67 високотехнологични камери на 24 основни местоположения в комплекса . Вече са ситуирани 20 от тях, а до началото на 2019-та година ще бъдат сложени и останалите 47.

Фокусните точки са основни кръстовища, образователните заведения, криминогенните зони и входно-изходните артерии на " Меден рудник ". Те са напълно съобразени и съгласувани с условията на Министерство на вътрешните работи за създаване на системи за видеонаблюдение.

 Искат спомагателни камери в Казанлък поради всеобщия пердах
Искат спомагателни камери в Казанлък поради всеобщия пердах

Общинският съвет предлага и още полицейско наличие

Това са бул. " Захари Стоянов " - излаз за Средец, кръстовища с ул. " Въстаническа ", ул. " Миньорска ", ул. " Слънчеви хълмове ", бензиностанция Петрол; бул. " Ал. Г. Коджакафалията " - излаз за Твърдица, кръстовища с ул. " Тракиец " и ул. " Петко Росен ", ул. " Въстаническа " - кръстовище с ул. " Петрова равнища ", до бл. 100 и бл. 101, излаз към кв. Горно Езерово, ул. " Петрова равнища " - кръстовище с ул. " Константин Петканов ", ул. " Тракиец " - кръстовища с ул. " Ален Мак " и ул. " Капитан Петко Войвода ", ул. " Капитан Петко Войвода " до бл. 18, ОУ " Константин Петканов ", ОУ " Петко Росен " и Лакомата спирка, изясняват от общината.

 С 20 000 камери Министерство на вътрешните работи ни пази от душмани
С 20 000 камери Министерство на вътрешните работи ни пази от душмани

Общините се надяват на европари за доизграждането на системата

Всички камери в комплекса ще бъдат свързани между тях с общ програмен продукт. Те ще предават информацията в действително време към градския Център за ръководство на трафика , който ще координира получените сигнали и при нужда ще го изпраща на способените органи.

Записът на изображението от високотехнологичните камери ще се прави в режим NVR H.265 4K и ще се съхранява за интервал от 60 дни . Устройствата имат застраховка срещу вандализъм и гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера към тях за 60 месеца.

Обяснението на общината, е че с повече видеонаблюдение щяло да се усъвършенства сигурността. Очакват битовата престъпност ще намалее с към 30 %.

Камерите ще управляват и скоростта в натоварени точки като пешеходни пътеки, учебни заведения, публични здания и ще оказват помощ за идентифициране на търсени коли при нахлуване в комплекса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР