Община Бургас ще реализира първото издание на Летен Никулден на

...
Община Бургас ще реализира първото издание на Летен Никулден на
Коментари Харесай

Летен Никулден в Бургас на 9 май

Община Бургас ще осъществя първото издание на Летен Никулден на 9 май. На този ден православната черква отбелязва преместването на мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец в италианския град Бари. А народът назовава този празник Летен Никулден или Летни св. Николай.

Зимният Никулден на 06.12. - празник за Бургас е извънредно обичан и уважаван празник, само че няма нещо по-хубаво от опцията да отдадем респект към светеца и в навечерието на предстоящото, обичано и мечтано бургаско лято!

Локацията е добре познатата от 6 декември – площад „ Тройката “, заниманието е обезпечено и, несъмнено, не може да честваме летния Никулден без риба!

Традиционният рибен курбан ще е прочут акцент на специфичен пункт на пл. „ Тройката “, само че през целия празничен ден всеки би желал да избира от богато рибно меню, като в него наложително е включена пържена цаца и ……. бира.

Община Бургас се обръща към представителите на локалния бизнес да вземат интензивно присъединяване в основаването на кулинарната страст на празника с рибно меню в обособената зона на пл. „ Тройката ”.

Заявка за присъединяване и нужните документи може да се подадат до 08.04.2024 година в Център за административно обслужване „ Приморие “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР