Община Бургас ще получи над 1 000 000 лева за

...
Община Бургас ще получи над 1 000 000 лева за
Коментари Харесай

Готов е проектът за нова индустриална зона в кв. Долно Езерово

Община Бургас ще получи над 1 000 000 лв. за създаване обслужваща инфраструктура по проекта на Промишлена зона (ПЗ) " Север ". Това заяви пред Българска телеграфна агенция кметът на Бургас Димитър Николов след церемонията по раздаването на Годишните награди на Бургаската търговско-промишлена палата.

Средствата в размер на 1 175 643 лв. ще бъдат заделени от бюджета на Министерството на нововъведения и растежа и ще бъдат употребявани за построяването на нова обслужваща улица в индустриалната територия. С нея би трябвало да се обезпечи транспортното обслужване на огромен брой урегулирани поземлени парцели, част от които все още са застроени, а други имат непосредствени капиталови планове и издадени позволения за градеж, стана ясно от думите на Николов. " Изграждането на инфраструктурата ще увеличи качеството на транспортните връзки, ще усъвършенства транспортното обслужване, ще докара до удобни условия за развиване на бизнеса ", регистрира кметът на Бургас.

Общинската администрация ще остане притежател на правата. Инвестицията е и по отношение на осъществяването на сертифицирания по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) план " Предприятие за опаковки за хранително-вкусовата индустрия " - Бургас, изпълняван от " Сидоренко Фудтех " ЕООД и " Сидоинвест " ЕООД, които са част от " Сидоренко Холдинг " АД*. Акционерното сдружение беше отличено от Бургаската търговско-промишлена палата за основаване и внедряване на новаторски технологии в хранително вкусовата индустрия и положителни финансови резултати. Статуетката им бе връчена от кмета на Бургас Димитър Николов.

Новата база на компанията е формирана от индустриални халета, складова и офисна част. Строително-монтажните действия завършиха, доставено е част от високотехнологично съоръжение за производството на опаковки на хранителни артикули, което е напълно роботизирано. В развой на въвеждане е профилиран програмен продукт за продажби и ръководство на складови наличия, Размерът на инвестицията на " Сидоренко Фудтех " ЕООД е над 10 000 000 лв., сподели информация на Българска телеграфна агенция.

" Местната администрация в Бургас има подготвеност за кандидатстване по разнообразни оперативни стратегии по новия програмен интервал, с което да се обезпечи финансиране за осъществяването на Фаза 2 от проекта на ПЗ " ЮГ-Запад ". Към момента може би три компании към този момент са закупили терени, а четвърта е в процедура. Но там сме с " вързани ръце ", тъй като нямаме средства за създаване на инфраструктурата. Подходите към тези терени не са построени, което е ангажимент на страната. Разполагаме с подготвени и съгласувани планове. В Равнец имаме подготвеност също да изградим пътна връзка с канализация за бъдещата Индустриална зона в бившето военно летище. Отчуждили сме и теренза построяването на пречиствателна станция, която ще се употребява и от селото. Готови сме и с план за отделяне на нова индустрилна зона в региона на кв. " Долно Езерово " - на изхода на квартала в посока Братово. Имаме влязал в действие Подробен устройствен план, гласуван от Общински съвет - Бургас, само че чакаме отварянето на стратегиите. Ако бъде утвърдени, багерите влизат до месец ", обясни още кметът на Бургас Димитър Николов.

* " Сидоренко Холдинг " АД стартира активността си през 1990 година. Днес сдружението сплотява компании, профилирани в доставка на съоръжение и софтуерни решения за разнообразни браншове на хранителната индустрия, както и за козметиката и битова химия. Работи с над 500 клиента в България и чужбина, а продукцията се осъществя в Македония, Италия и Турция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР