Община Бургас продължава развитието на стартиралата през миналата година програма

...
Община Бургас продължава развитието на стартиралата през миналата година програма
Коментари Харесай

Община Бургас търси да назначи училищни лекари

Община Бургас продължава развиването на стартиралата през предходната година стратегия за привличане на млади лекари и назначението им на работа в учебните заведения. Лекари, които скоро са приключили своето обучение и желаят да работят в областта на детското и учебно опазване на здравето, могат да аплайват в оповестения общински конкурс за служба " Училищен доктор “.

" Целта ни е в учебните заведения да има непрекъснато наблюдаване от лекарско лице и да се даде късмет на млади лекари, които в този момент стартират своята процедура ", показа кметът Димитър Николов.

Изискванията за заемане на позицията са кандидатстващите да имат просветителна степен магистър " Медицина “, компетентност " Лекар “ и да са членове на Български лекарски съюз. В обявата се показва, че не се изискват професионален опит и добита компетентност.

Община Бургас ще субсидира придобиването на компетентност, ориентирана към възстановяване и запазване на детското и юношеско здраве, а на претендентите от други обитаеми места ще им бъде оказана поддръжка за решение на социално-битови проблеми при преместването им в Бургас.

Необходимите документи за кандидатстване са заявление свободен текст до Кмета на Община Бургас, професионална автобиография, копие от документи за добита образователно-квалификационна степен, копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит /трудова брошура, осигурителна брошура, служебна брошура и др./, копие на карта за участие в Български лекарски съюз и мотивационно писмо.

Документите се одобряват в деловодството на Община Бургас на адрес: ул. " Александровска " №26, като крайният период за подаването им е до 26.08.2022 година

Програмата за привличане на млади лекари в учебните заведения на Община Бургас започва преди година с назначението на първите двама лекари, които обслужват Професионалната гимназия по туризъм и ОУ " Йордан Йовков “ в ж.к. " Изгрев “, както и околните до тях образователни заведения.

Повече детайлности за състезанието може да намерите в уеб страницата на Община Бургас: www.burgas.bg - раздел " Кариери “ – " Обявления за състезания “ или.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР