Община Бургас е част от международен консорциум за изпълнение на

...
Община Бургас е част от международен консорциум за изпълнение на
Коментари Харесай

Община Бургас ще приложи интересни еко решения в 2 градски района

Община Бургас е част от интернационален консорциум за осъществяване на плана GoGreenRoutes. Основната му цел е да изследва въздействието на физическата интензивност и прекарването на повече време навън измежду природата върху физическото и психическо здраве на хората.

За град Бургас напъните са съсредоточени върху две градски пространства – сред бл. 7 и 8 в к-с " Братя Миладинови “ и зелена територия на ул. " Оборище “, до паркинг " Гурко “.

Предвижда се провеждането на серия от срещи и съвещания със заинтригуваните страни на локално равнище и хората, живеещи в двата региона, с цел да се дефинират най-подходящите ограничения, които да бъдат изпълнени. Реалното осъществяване на дейностите би трябвало да стартира през втората половина на 2022 и началото на 2023 година

В процеса на осъществяването на плана се основава съдействие сред разнообразни локални организации, които посредством своите опит и експертиза да изберат и изпълнят най-подходящите ограничения в двете пространства, с приоритет върху общественото влияние и опазването на околната среда и биоразнообразието. Работната група включва представители на общинските дирекции " Устройство на територията “, " Строителство “ и " Стратегическо развиване “, Българско сдружение за отбрана на птиците, Фондация Биоразнообразие, ПГСАГ " Кольо Фичето “, Студио за новаторска архитектура и дизайн Think Forward.

При предпочитание на други локални организации да се включат в плана, с цел да допринесат за осъществяването на устойчиви, изобретателни и природосъобразни решение в двете градски пространства, можете да се свържете с координатора Ивайло Трендафилов, специалист в Община Бургас, на тел. номер 056 841 193 ([email protected]).

Проект " GO GREEN: Resilient Optimal Urban natural, Technological and Environmental Solutions (GoGreenRoutes), https://gogreenroutes.eu/, се финансиран по стратегия " HORIZON 2020 “, контракт за безплатна финансова помощ 869764.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР