Община Борован отбеляза тържествено Деня на българската просвета и култура,

...
Община Борован отбеляза тържествено Деня на българската просвета и култура,
Коментари Харесай

Община Борован отбеляза тържествено Деня на българската просвета и култура /снимки/

Община Борован означи тържествено Деня на българската култура и просвета, оповестиха от локалната администрация.
Празничната стратегия за 24 май стартира със шествие на главните учебни заведения, детските градини, професионалната гимназия и читалищата в общината. Шествието стартира от Професионалната гимназия по превоз „ Коста Петров “ и продължи до централния площад пред читалището. След него се организира тържествена стратегия, включваща осъществявания на всички учебни заведения, детски градини и читалища.
Кметът на община Борован прочете тържествено слово и връчи на заслужили учители от общината обичайния приз „ Учител на годината “.
„ 24 май е специфичен празник за всички нас - носим го в душата си, тъй като във всеки от нас живее изконният блян към познания, рационализиране и духовно израстване. Празникът, който постоянно ще грее в душите ни и ще събира сърцата ни, разпиляни по всички кътчета на планетата. Празникът, който постоянно ще ни връща при първата ни прочетена книга, при първата ни написана дума. Празникът, който ни изпълва със мощно възприятие на национална горделивост, с религия, оптимизъм и самочувствие. Пожелавам на създателите в община Борован, на всички учители и възпитаници здраве, доста сила и сили, тъй като тяхна е виновната задача да съхраняват духовните ни полезности, да ги развиват и утвърждават ", сподели инж. Тодорова в словото си.
След награждаването на учителите се организира и празничният концерт с прелестни осъществявания на деца и възпитаници, както и самодейци от община Борован.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР