Община Бобов дол обяви срок до 31 март 2023 г.

...
Община Бобов дол обяви срок до 31 март 2023 г.
Коментари Харесай

До 300 лв. глоба за нерегистрирано куче в Бобов дол

Община Бобов дол разгласи период до 31 март 2023 година за наложителна регистрация на домашните кучета, след което ще се постанова санкция до 300 лв. съгласно Наредбата за реда на придобиване, владеене и развъждане на територията на община.

Съобщението е качено на уеб страницата на общината.

Общинска администрация желае да вкара надзор за броя на домашните любимци и за бездомните кучета след зачестилите произшествия вследствие на проявена експанзия от кучета на територията на общината. Домашните кучета подлежат на регистрация по силата на Закона за ветеринарномедицинската активност, както и общинските наредби за локални налози и такси.

Срокът за подаване на декларация е в границите на три месеца от датата на придобиване на домашния любим.

Таксата, която се заплаща за едно куче, за една година, е 10 лева. След приключването на датата за регистрация на домашните кучета ще бъдат осъществени инспекции от несъмнено контролно звено, притежателите на нерегистрирани до 31 март кучета ще бъдат глобени с санкция до 300 лева Събраните средства ще се употребяват за мероприятия, свързани с контрола на броя на бездомните кучета, разясняват от администрацията.

Община Бобов дол е от дребното в района, които имат личен подслон за кучета - освен това е добре поддържан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР