Община Благоевград откликна незабавно на молбата на кмета на Симитли,

...
Община Благоевград откликна незабавно на молбата на кмета на Симитли,
Коментари Харесай

В дух на добросъседство! Благоевград върна на Симитли едното куче „турист“, второто предстои да бъде осиновено

Община Благоевград откликна неотложно на молбата на кмета на Симитли, който насочи апел двете кучета „ туристи “, пристигнали в регионалния център на Пиринско от прилежащата община да бъдат върнати на лична територия. В продължение на няколко дни едно от тях обитаваше Оперативна програма „ Приют за безстопанствени животни “ – Благоевград, само че незабавно след зов от страна на Апостол Апостолов, кметът Илко Стоянов подреди то да бъде изведено и да бъде извозено до родната му община.

Второто куче, видяно в Благоевград с ушна марка, сложена в Симитли, е на път да откри нов дом и да остане в Благоевград, защото за него към този момент има кандидат-осиновители.

Припомняме, че двете четириноги – посетители на Благоевград бяха открити след сигнали на жители, които оповестиха, че на територията на регионалния център има животни с непознати ушни марки.

„ Чух се с кмета на Симитли. Не би трябвало автоматизирано да се допуска, че кметът е разпоредил тези кучета да бъдат преместени в Благоевград. Напротив! Ние имаме добра връзка, даже коментирахме да си оказваме помощ между тях. Има общ план за създаване на подслон сред двете общини “, разяснява по-рано през днешния ден кметът Илко Стоянов.

Развръзката за двете кучета и двете общини е повече от добра!

Апелираме жителите да бъдат бдителни и ако виждат хора, които пускат кучета сами от транспортни средства да алармират на дежурните телефонни линии на Община Благоевград – 073/88 44 34 или 073/ 88 44 06.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР