Община Благоевград актуализираПрограмата за реализация на ПИРО Благоевград и Индикативния

...
Община Благоевград актуализираПрограмата за реализация на ПИРО Благоевград и Индикативния
Коментари Харесай

Община Благоевград актуализира Плана си за интегрирано развитие с 18 нови проекта

Община Благоевград актуализираПрограмата за реализация на ПИРО Благоевград и Индикативния лист с значими за общината обекти. Актуализацията е предизвикана от желанието на общинското управление общината да се възползва от опциите за финансиране на планове за възстановяване на градската среда и изискванията за туризъм по Приоритет 1 Интегрирано градско развиване на Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година

В Индикативния лист към проекта са допълнени 18 нови плана, които са в цялостно сходство с визията за развиване на община Благоевград като съвременна, новаторска, обвързвана и зелена община, осигуряваща висок витален стандарт за своите жители и условия за стабилно икономическо развиване.

Част от новите планове плануват възобновяване и реорганизация на парк „ Ловен дом “, Ботаническа градина, региона на Зоопарка и парк „ Бачиново “. Включени са и планове за създаване на нова жилищна постройка за обществени жилища и на 3 подземни публични паркинга, които да решат изцяло казуса с паркиране на коли в централна градска част, както и реорганизация, промяна и покриване на ул. „ Александър Стамболийски “.

В Индикативния лист са допълнени и планове за създаване на нова постройка за приблизително учебно заведение, облагородяване, озеленяване и възобновяване на дворните пространства на учебните заведения, както и създаване на нови спортни площадки.

С направените промени кметският екип залага на развиването на просветителната, обществена, здравна, културна, и спортна инфраструктура в общината - създаване или реорганизация на 8 здания за обществени услуги, нова паркова зона в ж.к. „ Струмско “, реорганизация, разширение и възобновяване на Централна градска част - нова пешеходна връзка с кв. " Вароша " и възобновяване на пл. „ Македония “.

Предложението за актуализация на ПИРО Благоевград е оповестено на уеб страницата на община Благоевград.

Въпроси и оферти могат да се подават до 19.04.2024 г.2024 година наe-mail

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР