Община Берковица подписа договор с Центъра за образователна интеграция на

...
Община Берковица подписа договор с Центъра за образователна интеграция на
Коментари Харесай

Община Берковица спечели проект за достъпно и качествено образование в ранна детска възраст

Община Берковица подписа контракт с Центъра за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства /ЦОИДУЕМ/ за финансиране на действия, свързани с равния достъп до обучение и качествено образование за децата в ранна детска възраст от община Берковица, оповестиха от локалната администрация.
Дейностите по план „ Достъпна и качествена просветителна среда за деца от ромски генезис “ плануват учене посредством игра, интензивно присъединяване в разнообразни събития за отбелязване на празници, обичаи и традиции, в това число и на малцинствени групи, потребление на механически средства от учителите в помощ на учебно-възпитателната работа с децата в детските заведения, проведен превоз за деца в предучилищна възраст, за еднакъв достъп до качествено обучение в наложителна предучилищна подготовка, осъществяване на обучениe на педагогичен експерти за работа в мултикултурна среда за недопускане на сегрегация.
Проектът започва на 01.10.2020 година и ще продължи до 30.06.2021 година. Дейностите, заложени в плана, ще покачат мотивацията на децата за учене, ще подтиква родителите да се грижат за образованието на децата си, ще способства за създаване на междукултурни връзки и етническа приемливост.
Центърът за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства подкрепя просветителния развой на подрастващите от малцинствените групи, спомага за повишение на просветителната им просвета и спомага за определяне на позитивни междуетнически връзки сред подрастващите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР