Община Банско въведе ограничения за движението и паркирането на автомобили

...
Община Банско въведе ограничения за движението и паркирането на автомобили
Коментари Харесай

Община Банско ограничава автомобилното движение към хижа "Вихрен"

Община Банско вкара ограничавания за придвижването и паркирането на коли от града към хижа " Вихрен ".

Забраната ще важи до 31 август и е за часовия диапазон от 9 до 16 ч. Тя важи за сектора от местността Шилигарника до хижата.

Забраната не се ползва за транспортни средства със специфичен режим на придвижване.

Ограничението се постанова поради изключителната натовареност на пътния сектор, създаваща действителни предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в придвижването и за пораждане на пътнотранспортни катастрофи, стимулират решението си от общината.

В местността Шилигарника са планувани места за паркиране на колите, като контролът за съблюдаване на възбраната ще бъде упражняван от органите на Министерство на вътрешните работи и чиновници на Дирекция Национален парк " Пирин ".

Пътят, изключително наоколо до хижата, всяко лято е блокиран от голям брой коли на туристи, които се насочат към върха или близките трасета. Това основава огромни усложнения както за идващите, по този начин и за тръгващите си от региона туристи.

Наскоро общината одобри и друга мярка, с която обезпечи публичен превоз, който се движи сред Банско и хижата.

В края на юли Общинския съвет разкри няколко постоянни линии като едната до тях е от града до хижата със спирка и в местността Шилигарника.

Предложението на локалната администрация идва след изработен разбор, показващ нуждата от даване на публичен транспорт като различен на самостоятелния, който да улесни напредването на поданици и посетители на курорта в границите на града, както и към планината. Допълнително преимущество ще бъде намаляването на автомобилния поток и въздействието му върху качеството на въздуха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР