Община Банско успя да спечели финансирането на шест нови проекта.

...
Община Банско успя да спечели финансирането на шест нови проекта.
Коментари Харесай

Община Банско спечели шест проекта за Чиста околна среда 2019

Община Банско съумя да завоюва финансирането на шест нови плана . Те са утвърдени от Министерството на околната среда и водите и са в границите на акция под надпис " Чиста околна среда 2019 ". Инициативата е към конкурс, който цели реализирането на събития за дообогатяването на природата на територията на общините.
Банско организира усилена борба за финансирането на своите планове, като в състезанието са взели участие 805 плана на разнообразни общини, а от министерството ще финансират 234 от тях. Всички те са ориентирани към две групи участници - общини и кметства и общински учебни заведения и детски градини.
Сред максимален интерес от жителите на Банско се чака облагородена спортна площадка на площад " Илинден " в града. По този метод се цели първо да се опази околната среда, а и да се основат по-добри условия за потребителите на услугата. Очаква се плана да е подготвен до края на тази година. Другите пет плана са свързани с реализирането на начинания в две детски градини, основаване на класна стая навън за начално учебно заведение " Свети Паисий Хилендарски " и построяването на еко-кът към главно учебно заведение " Св. Св. Кирил и Методий " в село Места. Целта на втората група планове е навлизането на актуалните трендове в областта на околната среда в просветителния и възпитателния развой на учениците.
Очаква се да бъдат подготвени до началото на ноември тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР