Община Банско отговори индиректно на откритото писмо на съпругата на

...
Община Банско отговори индиректно на откритото писмо на съпругата на
Коментари Харесай

Спорът за правата върху Международния джаз фест в Банско се разраства

Община Банско отговори косвено на откритото писмо на брачната половинка на основателя на джаз фестивала в града починалия към този момент Татяна Илиева. В писмото, адресирано до държавните институции, общината и медиите тя твърди, че община Банско се пробва да си присвои фестивала.
Ето какво написа до медиите кметът на Банско:
„ С обичайната грижа към летния туристически сезон и локалния бизнес и за поддръжката на духовното развиване на общината и страната, изключително сме радостни да обявим, че от 7 до 14 август 2021 година в центъра на Банско ще се организира следващото издание на.
Въпреки тежките финансови удари върху общинския бюджет и намалелите доходи, сме решени да поставим всички нужни старания за гарантиране на високо равнище на форума с присъединяване на елитни джаз музиканти.
Изпълнени с благодарност към основателя и дълготраен управител на културния конгрес в града ни, доктор Емил Илиев, ще отдадем заслуженото на неговата памет и ще продължим качествената европейска традиция на Джаз фест Банско.
В скоро време очаквайте и програмата на фестивала.
Иван Кадев
Кмет на Община Банско “
Пред Actualno.com Татяна Илиева съобщи, че патентното ведомство е отказало на община Банско да патентова Международния джаз фестивала като тяхна запазена марка и тя самата не разрешава изрично името на брачна половинка й (д-р Емил Илиев, бел.ред.), да бъде замесвано оттук насетне с всичко, обвързвано с състезанието.
" Последното, 23-то издание на Международния джаз фестивал в Банско беше последното, което ще се организира с това име. Всеки, който употребява тази марка ще бъде измамен под юридическа отговорност. Изключително доста сме афектирани на кмета Иван Кадев и не желаеме да се организират каквито и да е възпоменания в памет на брачна половинка ми. Също по този начин ще върнем почетния знак, който брачният партньор ми получи преди 14 години, а сегашната администрация в общината даже не знаеше за това ", уточни още Илиева.
Международният джаз фестивал е интелектуална благосъстоятелност, която принадлежи на компанията на моя брачен партньор. Авторските права върху фестивала са на доктор Илиев по закон, сподели брачната половинка му. Тя самата е правоприемник и към този момент де факто притежател на Едноличен търговец „ Емил Илиев – Център за хубост и здраве “- компанията, която провежда фестивала.
В патентното ведомство искане за марката са подали и общината, и Татяна Илиева, само че патентното ведомство отхвърля на общината, тъй като не може да потвърди, че я е употребила. Ако се стигне до съд, ще се показва доказателствен материал, безапелационна е Илиева. Имат единствено контракт за спонсорство на общината за фестивала. Мога да показва всички контракти, които сме сключвали.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР