Община Балчик ще пристъпи към ускорени процедури по Закона за

...
Община Балчик ще пристъпи към ускорени процедури по Закона за
Коментари Харесай

Балчик ще пристъпи към ускорени процедури за продажба на сгради по селата

Община Балчик ще пристъпи към ускорени процедури по Закона за общинската благосъстоятелност за продажбата на здания по селата, които са в неприятно положение . Това планува одобрената към този момент от общинския съвет Стратегия за ръководство на общинската благосъстоятелност в интервала до 2023 година

Възможностите за систематични доходи в общинския бюджет от отдаването чартърен на обекти са лимитирани, защото капиталов интерес има основно в крайбрежната част на Балчик и курортната зона " Двореца ". В тези региони обаче общината към този момент съвсем не има недвижима благосъстоятелност, разясняват от кметската администрация. Трайна е наклонността на липса на претенденти за наемане и продажба на здания по селата поради потребността от поправки.

При продажбата по ускорени процедури постройките ще бъдат избавени от занемареност, а общината ще спести разноски за поправки и посредством вложителите ще се увеличи икономическата интензивност в селата, ще бъде усъвършенствана инфраструктурата, се показва в тактиката.

Община Балчик е притежател на към 2200 парцела - аграрни земи, гори, поземлени имоти, административни здания, язовири и други. От ръководство и предписание с общинско имущество през 2020 година кметската администрация възнамерява да събере 1 560 000 лв. доходи.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР