Община Асеновград спечели проект по Оперативна програма Региони в растеж

...
Община Асеновград спечели проект по Оперативна програма Региони в растеж
Коментари Харесай

Ремонтират читалището в Асеновград

Община Асеновград завоюва план по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014 година – 2020 година Наименованието му е „ Културна инфраструктура - възобновяване и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на „ Родолюбие “, гр. Асеновград “ . Обща стойност на инвестицията е над 3 220 000 лв.. От тях, към 2 440 000 лв. са безплатна финансова помощ и 781 300 лв. - съфинансиране от община Асеновград, посредством финансов инструмент. Срокът за реализация на всички действия по плана е 30 месеца.
Проектът планува възобновяване, възстановяване на функционалността и повишение на енергийната успеваемост на НЧ „ Родолюбие “ в Асеновград. Планирана е замяна на съществуваща амортизирана дограма и доставка и монтаж на нова енергийноефективна такава. Ще бъде положена вътрешна топлоизолация по външни ограждащи стени. В плана е включена замяна на част от съществуващите покривни покрития с ТИ панели с минерална вата. Предвижда се промяна на ВиК-инсталация (вътрешно сградна) и Ремонт на съществуващи санитарни възли и създаване на нови. Ще бъдат сменени и електроинсталацията, като ще се вкара енергоспестяващо осветяване, структурно окабеляване и сигнално-охранителна апаратура.
 Около 500 лева е чистата облага на читалище Родолюбие в Асеновград за 2018 година Около 500 лева е чистата облага на читалище " Родолюбие " в Асеновград за 2018 година
Близо 122 000 лв. са приходите на Народно читалище " Родолюбие " в Асеновград, а към 121 500 лв. са разноските за 2018 година Над 11 000 л...
Сменени ще бъдат системата за пожароизвестяване и пожарна сигурност, мълниезащитната и заземителна съоръжения. Ще се модернизира климатичната, като ще се подменят отоплителната и вентилационната системи. Предвиден е ремонт на зрителната зала, промяна на настилки и обезпечаване на достъп на хора в неравностойно състояние и други. По плана ще бъдат доставени и инсталирани профилирани машини, уреди и съоръжение. А точно: театрално осветяване, пулт за осветяване и разнообразни видове прожектори, портален осветителен мост, ръчни подемници за декори, панорамни подемници, нови театрални столове, пердета, озвучителни тела, цифрова микрофонна система, съоръжение за апаратна, подемници и ръкохватки за хора с увреждания и други.
Освен строителните и монтажните работи (СМР) и доставката на уреди и съоръжение, в плановото предложение са заложени и действия за ръководство на плана, авторски контрол, строителен контрол, въвеждане в употреба, информация и гласност, както и самостоятелен одит. Основните цели, които са сложени, са: реализиране на актуалните критерии за енергийна ефективност; възстановяване изискванията за културен живот в Асеновград; възстановяване на микроклимата в сградата; реализиране на оптимални работни температури; повишение успеваемостта на креативния и трудовия процес; възстановяване на противопожарната сигурност и сигурност на режима за достъп; възстановяване на акустиката на зрителния салон; възстановяване комфортът на посетителите; възстановяване достъпа за лица в неравностойно положение; целогодишно потребление на постройката и нашарване на дейностите на читалищния дом, посредством възстановяване на средата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР