Община Асеновград ще се включи за поредна година в доброволческата

...
Община Асеновград ще се включи за поредна година в доброволческата
Коментари Харесай

Асеновград се включва в инициативата Подай ръка на природат...

Община Асеновград ще се включи за поредна година в доброволческата самодейност „ Да подадем ръка на природата “, като я почистим дружно. Служители от отдел „ Екология и околна среда “ ще почистят няколко местности. Сред тях са „ Метоха “, „ Тепавица “, към параклисите " Света Петка “ - дребната и „ Свети Димитър “ - над Асеновата цитадела.

За задачата ще бъдат проведени мобилни екипи от еколози. Всеки, който има опция и предпочитание, може да се включи в акцията на общинските чиновници. Почистването ще се прави на 17.09.22 година, на указаните места в часовия диапазон от 10:00 до 12:00 часа, чиновници от отдел екология ще окозват подпомагане на всички, които   изявят предпочитание да се включат. Денят е събота и по този метод се дава опция на всички жители да допринесат с доброволчество за възстановяване средата, в която живеем, и за запазване на природата. Освен това, жителите на общината могат да почистят и други публични нечисти места - пред жилището си, в планината, наоколо до спортни и детски площадки и така нататък За тази цел хората ще получат чували и ръкавици изцяло гратис от общината.

Желателно е да създадат фотоси - " ПРЕДИ " и " СЛЕД " на нечистите терени и да ги изпратят на персонално известие във Фейсбук страницата на община Асеновград - ТУК: (https://www.facebook.com/ObshtinaAsenovgrad). Фотосите ще бъдат оповестени, за да се даде образец и да се покаже, че когато хората са обединени и единни, може да се реализира по-чисто и подредено място за живеене. Безплатните чували и ръкавици ще се раздават всеки работен ден, в период до 16-ти септември, от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 12:30 ч. до 17:00 ч. в стая 412, ет. IV в постройката на общинската администрация в Асеновград.

Междувременно, в деня на акцията, 17-ти септември, депото за боклуци, ситуирано на изхода на града в посока село Боянци, ще приема безкрайно количество боклуци (битови, строителни, мебели и други) единствено от физически лица за времето от 07:30 ч. до 15:00 ч. Община Асеновград ще чака Вашите фотоси от почистването на публични места в града и обитаемоте места в района, като към фотографиите посочите името си и мястото, което сте почистили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР