Община Асеновград ще отбележи празника на града на 29 май

...
Община Асеновград ще отбележи празника на града на 29 май
Коментари Харесай

Асеновград отбелязва празника на града с концерти и представления

Община Асеновград ще означи празника на града на 29 май с концерти, които ще се състоят на две подиуми, оповестиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на общината. Тържествата ще стартират в църквата „ Свети Николай Чудотворец “ с празнична Света литургия за благополучие.

В 10:00 часа пред паметника на цар Иван Асен II ще бъдат поднесени цветя, а кметът на общината Христо Грудев ще произнесе слово. Пред Народното читалище „ Родолюбие “ ще се извърши гала по издигане на националния байрак. В Старинното учебно заведение " Свети Георги " с почетни звания на община Асеновград ще бъдат удостоени заслужили жители.

Концертите стартират в 11:30 часа на сцена в Градския парк с Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили - Пловдив. Съвместен театър ще показват фолклорните ансамбли  „ Шевица “ - София, и „ Станимака “ - при читалище „ Свети преп. Паисий Хилендарски “. Празникът включва още занимания за дребни и огромни с обичани анимационни герои. На сцена ще бъдат показани още един път гениите на Асеновград, наградени в състезания, фестивали, надпревари и олимпиади.

Пред Народното читалище „ Родолюбие “ тържествата не престават в 20:00 часа. Предвидени са осъществявания на детската групировка " Косара ". Финалът на празника ще е с концерт на Владимир Ампов – Графа, и илюминации. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР